DeLaval OptiDuo™

DeLaval OptiDuo™ voeraanschuifrobot

DeLaval lanceert de OptiDuo™, een nieuwe voeraanschuifrobot. DeLaval OptiDuo ververst en mengt het voer terwijl hij het dichter naar het voerhek brengt.

Schuif het voer niet alleen aan, maar ververs het ook met DeLaval OptiDuo™. In plaats van het voer samen te persen, mengt de OptiDuo het opnieuw waardoor het aantrekkelijker is voor de koeien. Ideaal voor bedrijven waar één keer per dag gevoerd wordt.

  • Duo-actie: ruwvoer aanschuiven en verversen
  • Ook grote hoeveelheden en alle soorten ruwvoer
  • Werkt eenvoudig en veilig

Delaval ontwikkelde zelf deze OptiDuo aanschuifrobot met vijzel die zijn weg volgt via een inductielijn in de vloer.
Deze nieuwe technologie verhoogt de voeropname, vermindert de voerresten en helpt de veehouder zijn uitgespaarde tijd flexibeler te besteden.

DeLaval OptiDuo zorgt ervoor dat koeien altijd ververst voer ter beschikking hebben. Deze nieuwe technologie mengt het ruwvoer terwijl het naar het voerhek geschoven wordt. Met de dubbele spiraalvijzel en de adaptive drive functie kunnen alle soorten voer, ook grote hoeveelheden, verplaatst worden. Gaten in het voorliggend voer worden weer aangevuld. Dit zorgt ervoor dat ook de minder dominante koeien en vaarzen altijd voldoende vers voer ter beschikking hebben en zo vermindert de stress aan het voerhek.

OPTIEDUO
DELAVAL OPTIDUO
BROCHURE OPTIDUO
FAQ items aan het laden...

Adaptive Drive

OptiDuo doet meer. Hij mengt het voer terwijl hij het terugschuift naar het voerhek. Dit betekent aantrekkelijker voer voor de koeien, wat een betere voeropname tot gevolg heeft en dus meer melk.

De OptiDuo robot heeft onder de vijzel een rubberen schuif om de vloer schoon achter te laten. In de vloer is op 0,5 centimeter diepte een inductiedraad gelegd die de robot volgt met een 80 centimeter brede antenne. Transponders geven aan welke actie gestart moet worden (vijzelen aan/uit, doseren, opladen, enzovoort) Vanaf die draad kent de robot met ‘Adaptive Drive’ 4 rijafstanden tot het voerhek. Wordt de weerstand in de vijzelaandrijving te hoog dan betekent dit dat het aanschuiven te zwaar gaat en verspoort de robot één rijafstand vanaf het voerhek. Voor de vijzelaandrijving is er geen zwaar lager maar een constructie met meerdere loopwielen om de duurzaamheid te verhogen. De robot weegt 575 kilo en heeft een blok beton als contragewicht. Optioneel is er onder de kappen een doseerapparaat voor mineralen of lokvoer te plaatsen.