GROEPSGEWIJS MELKEN

De manier waarop je stal is ingericht bepaalt voor een belangrijk deel je succes. Het is van invloed op de routing in je bedrijf, de arbeidsomstandigheden, efficiency en het welzijn van je dieren.

Dieren zijn gebaat bij een comfortabele, veilige en vertrouwde omgeving. Met kwaliteitsprodukten kan van der Linden een uitgebreid pakket aanbieden. De hoofdtak is de melkwinningstechniek. Wij helpen graag bij het ontwerpen van de ideale stal. Wat past het beste bij uw situatie? Een visgraat melkstal of bijvoorbeeld een tandem melkstal? We hebben hier veel ervaring mee en hebben voldoende met succes gerealiseerde voorbeelden ter inspiratie. Bij de realisatie is vrijwel alles mogelijk. Van verkoop tot oplevering, alles onder één dak zonder uitbesteding. Hiermee kunnen wij zowel een hoge kwaliteit als service garanderen met bovenal het gemak van één aanspreekpunt!

AutomatischeMelkRotor

Elk nieuw project, elke nieuwe stal is weer anders, geen stal is hetzelfde. Of het nu verbouw of nieuwbouw is. Een nieuwe melkstal of een melkrobot, iedere situatie is anders. J. van der Linden beschikt over een grote database met diverse tekeningen die wellicht voor uw situatie geschikt zijn. In overleg kunnen wij uw wensen vertalen in een passende schetstekening.

De visgraatmelkstallen van DeLaval voldoen aan de huidige eisen van de melkveehouder, gericht op een hoog rendement, vlot koeverkeer en comfortabel melken. De integratie van nieuwe technologieën in de melkstal en daarbuiten zorgen voor een compleet melksysteem.

LEES MEER »

De zij aan zij melkstallen van DeLaval zijn melkstallen met een hoge capaciteit. Ze zijn speciaal ontworpen om optimaal comfort te bieden aan de melker en de koe.
De zij aan zij melkstallen van DeLaval staan garant voor een snelle en nauwkeurige koepositionering. Bovendien zijn deze stallen erg veilig, omdat de melker tussen de achterpoten van de koe toegang heeft tot de uier.

LEES MEER »

Het melken met een draaimelkstal is een bewezen concept. Draaimelkstallen zijn arbeidsefficiënte melkstallen voor melkveebedrijven die een grote capaciteit willen voor nu of in de toekomst. De draaistal haalt de grootste capaciteit per melker en per uur. De koeien zijn rustig en de melkroutine is elke dag voor elke koe hetzelfde.

DeLaval tandem melkstallen zijn ontworpen om koeien vanaf de zijkant te melken. De koeien staan in aparte boxen langs de putrand, waardoor u een compleet overzicht over de koeien hebt. Ook kunnen de koeien u zien, zodat ze snel aan uw aanwezigheid gewend zijn. Dit resulteert in een rustige veestapel die tevreden is met de individuele aandacht die vrij eenvoudig door de melker gegeven kan worden.
DeLaval biedt ook een compleet gamma voor de bindstal. Systemen met melkgifte-indicatie, automatische afname en zelfs geprogrammeerd voeren behoren tot de mogelijkheden. De melkgift is de laatste jaren behoorlijk toegenomen, dus kan het zijn dat uw oude melksysteem 50% meer melk moet verwerken dan voorheen. De bindstal kan qua technologie niet onderdoen voor de automatisering in doorloopstallen. Verouderde melkapparatuur, die niet meer geschikt is voor uw huidige melkproductie, zal problemen veroorzaken met de melkkwaliteit en de uiergezondheid.

Welke melkstal past bij u?

Contact

Visgraat, Parallel, Draai melkstal, Bindstal etc. etc. Wij hebben alle mogelijkheden in huis, wij geven het beste advies en helpen met uw keuze… het meest optimale!

OCC VMS

Automatisch melken

De DeLaval VMS (vrijwillig melk systeem) biedt u een andere manier van leven. Automatisch melken met VMS heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen doordat steeds meer melkveehouders flexibel willen zijn bij de dagelijkse werkzaamheden. Ook de toenemende schaalvergroting draagt hier aan bij. DeLaval heeft als grootste melkwinningsleverancier ter wereld, zeer veel kennis en ervaring in huis en heeft hiermee het unieke Vrijwillig Melk Systeem (VMS) ontwikkeld. Daarmee is de VMS passend voor elke situatie en ieder bedrijf met een passie voor koeien.

Blue Diamond1

Conventioneel melken

Bij de keuze voor een conventioneel melksysteem kijk je welk systeem past bij je melkroutine en het best voldoet aan je wensen en eisen van nu en voor de toekomst. Elk systeem heeft zijn voordelen.
Een moderne efficiënte melkstal levert je topkwaliteit melk op en een verhoogd rendement, terwijl de persoonlijke aandacht voor je dieren blijft.