VISGRAAT MELKSTAL

De visgraatmelkstallen van DeLaval voldoen aan de huidige eisen van de melkveehouder, gericht op een hoog rendement, vlot koeverkeer en comfortabel melken. De integratie van nieuwe technologieën in de melkstal en daarbuiten zorgen voor een compleet melksysteem.

Overzichtelijk Visgraatmelkstallen zijn nog altijd een van de meest gebruikte melkstallen. Zij leveren een goede balans tussen overzicht en efficiëntie. Er zijn visgraatstallen van 30 en 50 graden maar ook meer en meer stallen met 60, 70 of 80 graden, deze worden Flexstal genoemd.

De 30 en 50 graden stal

In de 30 graden stal wordt de koe via de zijkant aangesloten terwijl in de 50 graden en hoger het melkstel tussen de achterpoten wordt aangesloten. Een visgraatmelkstal vult vrij makkelijk omdat de koeien slechts een beperkte hoek moeten maken. Het overzicht is vooral zeer goed bij de 30 graden stal terwijl de looplijnen in de 50 graden stal dan weer een stuk korter zijn.

visgraat melkstal

De DeLaval visgraatstal 30° verzekert u van een perfecte koepositionering. Een van de praktische details van de De DeLaval visgraatmelkstal 30° is robuuste verstelbare borstrail. De koeien worden zorgvuldig tegen de keerbuis aan melkputzijde gepositioneerd. De uiers zijn nu beter bereikbaar voor de melker.

FAQ items aan het laden...

Efficiënt en overzichtelijk

Familie Vandooren over visgraatmelkstal

In hun nieuwe 2 x 12 60 graden melkstal melken Didier en zijn vrouw Ann Vandooren hun kleine 90 koeien in één uur. “Als we doorgroeien kunnen we 150 koeien in de stal houden en dat kan deze melkstal nog prima aan.”