VEESTAPEL MANAGEMENT

Het managen van een melkveebedrijf is vergelijkbaar met het aansturen van een groot bedrijf. Of uw bedrijf nu groot, middelgroot of klein is: u stelt uw eigen doelen, u hebt het beheer over de bedrijfsactiviteiten, u voert alle werkzaamheden of een deel ervan uit, of u zorgt voor de aansturing van en het toezicht op het personeel. Het kan lastig zijn om managementtaken te onderscheiden van de dagelijkse taken, aangezien beide taken vaak tegelijkertijd uitgevoerd moeten worden.

De oplossing: een professioneel managementsysteem van DeLaval. Dit bespaart u iedere week vele uren werk en geeft tegelijkertijd de mogelijkheid uw veestapel en de individuele koeien beter te beheren, waardoor u de productiviteit en winstgevendheid kunt verhogen.

management boer vanderlinden

VOEREN

Voor een optimale melkproductie vormt voer de grootste kostenpost.

Optimaal voermanagement is dan ook een winstgevende investering die de voortplanting en de gezondheid van de veestapel kan verbeteren en nadelige effecten op het milieu reduceert.
DeLaval biedt diverse systemen en producten aan waarmee u het voerrendement verhoogt en zorgt dat dieren beter kunnen presteren, ongeacht uw bestaande voerstrategie of bedrijfssituatie.
U kunt de voerkwaliteit verbeteren door de juiste voedingssupplementen te gebruiken. DeLaval biedt kuiltoevoegmiddelen aan voor extra hoogwaardig kuilvoer.

koeien home
Herd Navigator 2

Hoe gaat u uw groeiende veestapel managen?

Hoe goed kent u uw koeien? Kent u ze allemaal bij naam? Kent u ze bij lactatiestadium? Kent u hun gezondheid? En bovenal, kent u ze nog als uw bedrijf verdubbeld is qua aantal dieren?
Uw technische kengetallen sterk verbeteren? Haal meer uit uw koeien door ze beter te kennen, gezonder te houden en minder tijd te besteden aan vele attenties en analyses.

De DeLaval Herd Navigator™

Hoe kunt u dat invullen? Het antwoord ligt niet in de toekomst, het is vandaag al beschikbaar: De DeLaval Herd Navigator™.

U heeft weer de controle

DeLaval Herd Navigator is een volautomatisch laboratorium dat per geselecteerde koe een melkmonster analyseert en, veel belangrijker, daarbij een actie voorstelt. Hierbij wordt aandacht besteed aan: mastitis, ureum, tocht en melkziekte.
U krijgt geen lijsten met meetgegevens, maar alleen de attentiekoeien die uw aandacht nodig hebben om gezond te blijven. En dat geeft forse verbeteringen in de technische kengetallen. Maar bovenal geeft de Herd Navigator u rust. Alles onder controle, dat wil toch elke veehouder.

DelPro

DeLaval DelPro™

DeLaval DelPro™ is een geïntegreerd melkveestapelmanagementsysteem dat is ontworpen voor de meest moderne en voor de meest traditionele melkveesystemen: zowel voor het DeLaval VrijwilligMelkSysteem VMS als voor grupstallen.
Dankzij de geautomatiseerde efficiëntie van DelPro kunt u de melkgift beter controleren, de voereffectiviteit analyseren, de rantsoenen instellen op basis van de melkgift, een exacte voerdosering realiseren met de door DelPro bestuurde voerwagens of voerstations en de koegezondheid en het resultaat van de koekalender bewaken. Het biedt ondersteuning bij het nemen van dagelijkse beslissingen en de planning.