DRAAI MELKSTAL

Het melken met draaimelkstallen is een bewezen concept. Draaimelkstallen zijn arbeidsefficiënte melkstallen voor melkveebedrijven die een grote capaciteit willen voor nu of in de toekomst. De draaistal haalt de grootste capaciteit per melker en per uur. De koeien zijn erg rustig en de melkroutine is elke dag voor elke koe hetzelfde.

 

De melkers in een draaimelkstal staan op één plek voor het uit te voeren werk. De melkers verlaten die plek alleen als er problemen zijn met een koe of een machine. De continue koestroom van de draaimelkstal maakt het mogelijk voor de melker om zonder storingen te werken, omdat de melker niet bezig is met het koeverkeer en zich dus totaal kan concentreren op het melken. Draaimelkstallen bieden erg goede werkcondities voor de melker. Ze bieden een veilige en consistente werkomgeving. De inlaat, de voormelkroutine, het aansluiten van het melkstel en het uitlaten van de koeien uit de draaimelkstal zijn altijd constant.

draai melkstal

1. Draaimelkstal, 2. Melkkoeltank, 3. Reinigingssysteem, 4. Vacuümsysteem

DeLaval biedt twee types draaimelkstalsystemen namelijk

 • de PR (Parallel Rotary = Parallel draaimelkstal) en
 • de HBR (Herringbone Rotary = visgraat draaimelkstal)

Bij het PR systeem kijken de koeien naar binnen en de melkers staan aan de buitenkant van het platform. Bij het HBR systeem kijken de koeien naar buiten en staan de melkers aan de binnenkant van het platform.

In 2010 is de DeLaval AMR onthuld, dit is ’s werelds eerste automatische draaimelkstal voor grotere veestapels.

De voordelen van rotormelken

 • Korte looplijnen voor de koeien naar de melkstal
 • De koeien worden naar de melker gebracht. De melker verliest geen tijd met het lopen van koe naar koe
 • Het platform werkt continu met dezelfde snelheid en zorgt voor een constant werktempo voor de melker
 • De snelheid van het platform is aan te passen naar de mogelijkheden van de groep
 • Elke koe krijgt evenveel tijd om uit te melken
 • De grootte van de groep is niet belangrijk. Extra koeien of minder koeien zijn geen probleem
 • Elke koe heeft haar eigen stand. Deze stand lijkt hetzelfde bij elke melkbeurt. De koe wordt niet beïnvloed door bewegingen en verstoringen veroorzaakt door een koe in een stand naast haar
 • Nieuwe koeien passen zich heel gemakkelijk aan. Ze volgen gewoon de koe voor hen
 • Draaimelkstallen passen erg goed in een melkveestal. Het managen van het koeverkeer is erg gemakkelijk met een enkele inloop- en uitloopgang. De enkele uitloopgang maakt separatie naar een behandelruimte erg gemakkelijk.

AMR Automatisch draaistal

DeLaval AMR™ staat voor de nieuwste generatie draaimelkstaltechnologie. Met vijf taakspecifieke hydraulische robots kunt u dagelijks tot wel 1600 volledig automatische melkbeurten realiseren. De DeLaval AMR™ automatische melkrotor is ontwikkeld om aan te sluiten bij alle soorten van bedrijfsvoering: groepsgewijs, semi-vrijwillig of geheel vrijwillig melken.

 

Kwartiermelken, DeLaval DelPro™ Farm Manager en de uitgebreide ervaring van DeLaval op het gebied van melktechnologie dragen alle bij aan het meest geavanceerde melksysteem ter wereld. DeLaval AMR is geschikt voor bedrijven vanaf 300-350 koeien en biedt de veehouder de mogelijkheid om te profiteren van efficiënte arbeidinzet en doorgroeimogelijkheden.

FAQ items aan het laden...

HBR binnenmelker

De draaimelkstal binnenmelker HBR van DeLaval is een professionele oplossing voor het melken van uw melkvee. Met dit systeem kunt u snel en comfortabel melken. Bovendien is het makkelijk aan te passen aan een groeiende veestapel. Het beschikt over een hoge capaciteit voor een hoge rentabiliteit. Het koeverkeer verloopt volledig automatisch en de melker kan zich volledig concentreren op het melken.

 

De koe ondervindt elke melkbeurt opnieuw dezelfde melkroutine. Daardoor verloopt de melkafgifte vlot en worden de koeien goed uitgemolken. De DeLaval HBR beschikt over een uniek positioneringssysteem. De koeien worden door de indexeerbare hekken op hun plaats gezet, zonder dwang en zonder dat ze achterwaarts moeten bewegen.

FAQ items aan het laden...

PR buitenmelker

De PR2100 buitenmelker van DeLaval is ontworpen om in alle omstandigheden grootse prestaties te leveren. De stal wordt gedimensioneerd op basis van het aantal te melken koeien nu en in de toekomst, het ras, het aantal melkbeurten, de melkproductie,…

 

Comfort voor melker en koe…

De PR2100 is ontworpen rond de koe. Het betonnen platform biedt een slipvast oppervlak en de opbouw is vervaardigd uit comfort profielbuizen zodat het contactoppervlak met de koe groter is. De bail is zeer laag waardoor de inloop van de koe sneller verloopt en ook bij de uitloop koeien makkelijk kunnen wegdraaien. De Walkway zorgt voor een schone binnencirkel.

Bewezen duurzaamheid:

De PR2100 is ontworpen voor lange draaiuren. Het onderstel is van het Turnstyles principe, een ontwerp dat al meer dan 40 jaar zijn degelijkheid bewezen heeft. De conische rollers zorgen voor een zeer lage wrijving waardoor deze stal met een aandrijving met laag vermogen en verbruik kan worden aangedreven. De lagers zijn onderhoudsvrij en doorstaan zware belastingen, vele jaren lang.

FAQ items aan het laden...

Grote capaciteit

Familie Benning over HBR draaistal

Met een verdubbeling van de veestapel zoekt Martin Benning uit Dwingeloo continu naar goede hulpmiddelen om de productiviteit te verhogen én het management te verbeteren. De combinatie tussen de 40-stands DeLaval HBR binnenmelker, het ALPRO computerprogramma en het protocolmatig werken maakt de verzorging van de 325 koeien gemakkelijker. “Met dezelfde mankracht melken we meer koeien.”