TANDEM MELKSTAL

 

DeLaval tandem melkstallen zijn ontworpen om koeien vanaf de zijkant te melken. De koeien staan in aparte boxen langs de putrand, waardoor u een compleet overzicht over de koeien hebt. Ook kunnen de koeien u zien, zodat ze snel aan uw aanwezigheid gewend zijn.

 

Dit resulteert in een rustige veestapel die tevreden is met de individuele aandacht die vrij eenvoudig door de melker gegeven kan worden. Door deze persoonlijke aandacht kunt u uierproblemen en afwijkingen eerder ontdekken en de gezondheidsstatus van elk dier in uw veestapel in u opnemen.

Efficiënt melken

Met het optionele ALPRO® management en automatische sturing van het koeverkeer kunt u informatie uitwisselen met de MPC om volledig op de hoogte te blijven van de gezondheid van elke koe. Als een koe uitgemolken is, laat het systeem haar automatisch gaan en komt er een andere koe op haar plaats staan, zodat u zich kunt concentreren op het melkproces.

Efficiënt werken betekent dat u minder tijd in de melkstal hoeft door te brengen. Een kortere melkbeurt betekent ook dat de koeien meer tijd hebben om te eten, te drinken en te rusten.

De complete oplossing

 •  Een compleet en volledig geïntegreerd systeem voor een veilige en winstgevende productie
 • Verschillende automatiseringsniveaus voor het complete proces of bepaalde gedeeltes van het proces
 • Een breed scala aan opties om uw nieuwe melkstal volledig naar uw wensen in te richten
 • Een compleet serviceprogramma om u te ondersteunen als er onverwachte dingen gebeuren

Ergonomie voor de melker

In een DeLaval tandem melkstal staat u op een comfortabele afstand van de uier van de koe. Het heeft een putrand met een zachte, afgeronde kunststofrand waardoor er minder betonnen structuren nodig zijn. Het verkort tevens de afstand van de melker tot de uier. Dit betekent dat de melker de dieren gemakkelijk kan zien en aanraken en dat hij niet opzij hoeft te stappen bij het aansluiten van het melkstel of bij controle van de uier. Dankzij deze ergonomische positie is de fysieke belasting op het lichaam aanzienlijk minder.

Kies uw eigen automatiseringsniveau

Als u ervoor kiest om in de melkstal te voeren, kunt u zelfs zien of de koe haar voer eet of dat ze iets heeft laten liggen aan het einde van de melkbeurt. Het is eenvoudig om koeien te separeren die extra aandacht nodig hebben, omdat ze de melkstal individueel verlaten. In de traditionele tandem melkstallen worden de hekken handmatig bediend met eenvoudige schakelaars. Dit is nog steeds ideaal voor kleine melkstallen met weinig koeien.

tandem melkstal

1. Tandem melkstal, 2. Melkkoeltank, 3. Reinigingssysteem, 4. Vacuümsysteem

Vanuit deze standaard, handbediende tandem stal voor kleine veestapels is het mogelijk om verschillende functies in de melkstal te automatiseren zodat deze aangepast kan worden aan een grotere veestapel. Voor maximaal koe- en melkercomfort, waarbij het doel is een groter aantal koeien te melken en toch de individuele aandacht en het melkercomfort te behouden dat gepaard gaat met een tandem stal, kunnen wij u ten sterkste het ALPRO® managementsysteem aanbevelen.

Rustig koeverkeer

ALPRO® biedt u de mogelijkheid uw managementsysteem aan te passen aan uw melkstal lay-out, koeverkeer en melkroutine. De elektronica in het systeem bewaakt het koeverkeer en na een bepaalde gewenningsperiode kan ALPRO® aangepast worden om de snelheid te verhogen zonder dat uw koeien gestresst raken. Elektronische fotocellen registreren elke beweging van de koe in de melkstal en geven deze informatie door aan het ALPRO® besturingssysteem.

Standaard kenmerken

 • Robuuste, volbad gegalvaniseerde stalen constructie
 • Putrand opbouw
 • Robuuste hoofdinlooppoort
 • Vacuümcilinders voor hekbediening
 • Puttrap met antislip profiel
 • Koeverkeer met verschillende niveaus van automatisering

Opties

 • Koeverkeer controle. Handmatig, semi-automatisch of volledig automatisch
 • Putrand inbouw
 • Uitdrijfhek
 • Voeren in de melkstal
 • ALPRO® managementsysteem
 • Roestvaststalen kabinet voor ALPRO® verbinding
 • DeLaval beweegbare melkputvloer

Rustig en comfortabel melken

VIn een tandem melkstal is het rustig en comfortabel melken. Elke koe krijgt individuele aandacht en u bepaalt het ritme.

Of u nu meer koeien in minder tijd wilt melken of zich juist meer richt op veiligheid en comfort, DeLaval heeft de juiste melkstal en melkapparatuur voor u.